Direktlänk till inlägg 22 juni 2011
Flädersaftsrecept man inte kan misslyckas med. Jo, man kan nog det om det får stå för varmt och för länge för då jäser det.
50-60 fläderblommor
2 kg socker
3,5 liter vatten
5 citroner
60 g citronsyra
Skiva citronerna, blanda med blommorna och sockret i en stor gryta eller ren hink.
Koka upp vattnet, lös upp citronsyran och häll över blomblandningen.
Låt stå svalt 4 dagar. Sila och frys in. Saften håller sig inte länge i kylen.
Om du fryser in i burkar är det lätt att skiva upp lagom mängd sedan när du vill blanda ett gott glas saft.
Glöm inte blanda med gin för bästa resultatet...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 | |||||
6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
|||
13 | 14 | 15 | 16 |
17 |
18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|