Direktlänk till inlägg 25 juni 2009
Ett bröd som många verkar ha bakat, men kanske inte alla?
1 liter filmjölk
4 tsk bikarbonat
2 tsk salt Blanda detta och rör i:
1-1,5 dl sirap (mörk, ljus eller blanda)
7 dl mjöl (det går bra att blanda icke-grova sorter. Ta vad ni har)
3 dl rågsikt
2,5 dl råg- eller bovetekross
1,3 dl grovt rågmjöl
1,3 dl vetekli
1,5-3 dl frön eller torkad frukt
Häll i två smorda kakformar. Smeten är kladdig som en kaksmet.
Sätt in i kall ugn. Sätt ugnen på 175 gr och baka i ca 2 tim och 15 min (beroende på ugn förstås)
Jag gjorde en sats med Risentas müsliblandning tidigare(svart sesamfrö, pumpakärnor, linfrön osv)
Nu har jag en sats blandad med torkad frukt i ugnen. Det får bli till eftermiddagsfikat istället för kaka. Nästan nyttigt kanske?
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|